Croustillige Smash Burger: Het Ultieme Recept

Croustillige Smash Burger

Markup files use the following extension: .md

Croustillige Smash Burger

Croustillige Smash Burger

Maak de perfecte Croustillige Smash Burger met dit recept. Ontdek het ultieme stappenplan voor een sappige, krokante burger met kaas.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grill of koekenpan
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 500 g Gemengd gehakt (rundergehakt en varkensgehakt)
  • 2 el Worcestershiresaus
  • 1 theelepel Zout
  • 1 theelepel Gemalen zwarte peper
  • 4 stuks Hamburgerbroodjes
  • 4 plakjes Cheddar kaas
  • naar behoefte Sla, tomaat en augurk voor garnering
  • 2 el Mayonaise
  • 1 el Ketchup
  • 1 el Mosterd

Instructies

  • Meng het gehakt met Worcestershiresaus, zout en peper in een kom.
  • Vorm het mengsel in 4 gelijke burgers.
  • Verhit een gril of koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de burgers gedurende 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze de gewenste gaarheid hebben.
  • Leg een plak cheddar kaas op elke burger in de laatste minuut van het bakken.
  • Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en toast ze lichtjes.
  • Beleg de onderste helft van elk broodje met mayonaise, gevolgd door de burger met kaas.
  • Voeg sla, tomaat en augurk toe, en top af met ketchup en mosterd.
  • Dek af met de bovenste helft van het broodje en serveer meteen.

Notities

Voeg extra toppings toe zoals gebakken ui of avocado voor een unieke twist. Bewaar ongekochte burgers in de koelkast voor maximaal 2 dagen, of vries ze in voor langere houdbaarheid. Serveer met frietjes of een frisse salade voor een complete maaltijd.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 30g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 12g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 800mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 200mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Plaats een reactie

Recipe Rating