500gGemengd gehakt (rundergehakt en varkensgehakt)
2elWorcestershiresaus
1theelepelZout
1theelepelGemalen zwarte peper
4stuksHamburgerbroodjes
4plakjesCheddar kaas
naar behoefteSla, tomaat en augurk voor garnering
2elMayonaise
1elKetchup
1elMosterd
Instructies
Meng het gehakt met Worcestershiresaus, zout en peper in een kom.
Vorm het mengsel in 4 gelijke burgers.
Verhit een gril of koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de burgers gedurende 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze de gewenste gaarheid hebben.
Leg een plak cheddar kaas op elke burger in de laatste minuut van het bakken.
Snijd de hamburgerbroodjes doormidden en toast ze lichtjes.
Beleg de onderste helft van elk broodje met mayonaise, gevolgd door de burger met kaas.
Voeg sla, tomaat en augurk toe, en top af met ketchup en mosterd.
Dek af met de bovenste helft van het broodje en serveer meteen.
Notities
Voeg extra toppings toe zoals gebakken ui of avocado voor een unieke twist. Bewaar ongekochte burgers in de koelkast voor maximaal 2 dagen, of vries ze in voor langere houdbaarheid. Serveer met frietjes of een frisse salade voor een complete maaltijd.