Ontdek de perfecte Zoete Grillade Saus voor al je BBQ-avonturen. Een eenvoudig zelfgemaakt recept vol smaak en geschikt voor elk gerecht. Probeer het nu.
optioneelCayennepeper of pikante sausvoor een vleugje pit
Instructies
Giet de ketchup, appelciderazijn, sojasaus, honing, knoflook, Dijonmosterd en gerookte paprika in een steelpan en roer goed door elkaar.
Zet de pan op middelhoog vuur en blijf constant roeren terwijl de saus begint te borrelen.
Zet het vuur lager en laat de saus 10 tot 15 minuten sudderen, roer af en toe.
Proef de saus en voeg zout, peper of cayennepeper toe. Laat de saus afkoelen voordat je hem serveert.
Notities
Een kleine snuf kaneel kan extra diepgang geven aan de saus.Bewaar de saus in een schone, afgesloten pot in de koelkast tot een week.Voor langere opslag kan de saus tot 3 maanden worden ingevroren.Vergeet niet een schone lepel te gebruiken om bacteriën te vermijden.