Ga terug
+ servings
Zalmbrochettes met dille

Zalmbrochettes met dille

Ontdek hoe je heerlijke Zalmbrochettes met dille bereidt. Simpel, elegant en vol frisse smaken. Perfect voor elke BBQ of feestmaaltijd. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Marineer: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grill of barbecue
  • Grote kom voor de marinade
  • Kleine kom voor de saus
  • Houten of metalen spiesen
  • Keukenmes en snijplank

Ingrediënten

  • 750 g Zalm (zonder vel, in grote blokjes gesneden)
  • 2 el Olijfolie
  • 1 citroen Rasp en sap van citroen
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2 el Versgehakte dille
  • 250 g Griekse yoghurt (natuur)
  • 0.5 citroen Rasp en sap van halve citroen
  • 1 klein teentje Knoflook (geraspt)

Instructies

  • Mix de olijfolie, citroenrasp, citroensap, knoflook, zout en peper in een grote kom en voeg de zalmblokjes toe.
  • Laat de zalm minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
  • In een aparte kom, meng de Griekse yoghurt, dille, citroenrasp, citroensap, geraspte knoflook, zout en peper en bewaar de saus in de koelkast.
  • Week de houten spiesen in water voor 30 minuten en rijg de zalmblokjes op de spiesen.
  • Verwarm de grill op middelhoog vuur en gril de brochettes 3-4 minuten per kant tot ze gaar en licht bruin zijn.
  • Serveer de zalmbrochettes met yoghurtsaus en garneer met verse dille.

Notities

Marineer de zalm niet te lang om een te zachte textuur te vermijden. Gebruik altijd verse citroen voor de beste smaak. Serveer de brochettes op een bedje van sla en garneer met extra dille en citroenschijfjes voor een kleurrijk effect. Overgebleven saus kan tot drie dagen in de koelkast bewaard worden, en de zalm is het beste vers gegeten, maar kan maximaal één dag in de koelkast worden bewaard.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 25g | Fat: 18g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!