Ga terug
–+ servings
Watermeloen Feta Basilicum

Watermeloen Feta Basilicum

Probeer deze Watermeloen Feta Basilicum salade voor een verfrissende smaakexplosie! Perfect voor zomerse dagen, eenvoudig te maken en altijd een succes.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $10

Equipment

  • Groot mes
  • Schaal of kom
  • Schaar of klein mes voor basilicum
  • Spatel of lepel om te mengen

Ingrediënten

  • 500 g Watermeloen (in blokjes gesneden)
  • 200 g Feta (in kleine blokjes gesneden)
  • handvol Verse basilicumblaadjes
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Schil de watermeloen en snijd hem in blokjes van ongeveer 2 cm. Leg ze in een grote schaal.
  • Snijd de feta in kleine blokjes en voeg ze toe aan de watermeloen.
  • Was de basilicumblaadjes onder koud stromend water en droog ze zorgvuldig. Snijd ze grof.
  • Bestrooi de watermeloen en feta met de gehakte basilicum.
  • Druppel de olijfolie eroverheen en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng alles voorzichtig met een spatel of lepel.
  • Schenk de salade over in een mooie schaal of op een dienblad en garneer met hele basilicumblaadjes.
  • Serveer de salade direct of bewaar hem tot het moment van serveren.

Notities

Gebruik altijd rijpe watermeloen voor de zoetste smaak. Voeg geroosterde pijnboompitten of balsamicoazijn toe voor een luxe touch. Bewaar de salade in de koelkast en serveer koud. Meng vlak voor het serveren nog eens voor extra smaak.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 4g | Fat: 7g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 300mg | Potassium: 250mg | Fiber: 1g | Sugar: 10g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 150mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!