Ga terug
–+ servings
Vijgen-stroop met rozemarijn en honing

Vijgen-stroop met rozemarijn en honing

Ontdek de magie van Vijgen-stroop met rozemarijn en honing. Deze zoete delicatessen versterken elk gerecht. Simpel te maken en onweerstaanbaar lekker. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 60kcal
Cost: $10

Equipment

  • Steelpan
  • Schaar (voor rozemarijn)
  • Staafmixer
  • Schaal

Ingrediënten

  • 500 g Rijpe vijgen
  • 100 ml Honing
  • 2 takjes Verse rozemarijn
  • 1 citroen Citroen (sap en rasp)
  • 50 ml Water

Instructies

  • Spoel de vijgen goed af onder koud water en snijd ze in kleine stukjes.
  • Voeg de gesneden vijgen, rozemarijn, honing en water toe aan een steelpan en breng het langzaam aan de kook.
  • Voeg het sap en de rasp van een citroen toe aan de pan en pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde consistentie.

Notities

Deze stroop blijft goed in een schone, droge pot in de koelkast en is tot 2 weken houdbaar. Experimenteer met andere kruiden zoals lavendel of munt voor een unieke twist. Voor een extra luxueuze smaak, voeg een klein beetje vanille-extract toe aan de stroop.

Nutrition

Calories: 60kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 0.5g | Fat: 0.1g | Sodium: 1mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 12g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 1mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!