Ga terug
–+ servings
Verfijnde Filet Mignon Saus

Verwen Uzelf met Filet Mignon in Honing-Mosterdsaus!

Ontdek een verrukkelijk recept voor Filet Mignon met honing-mosterdsaus. Eenvoudig te bereiden, perfect voor romantische avonden of speciale feesten. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 52 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Snijplank
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 4 stuks Filet mignon medaillons
  • 2 el Honing
  • 2 el Dijonmosterd
  • 1 el Olijfolie
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 100 ml Slagroom
  • 2 snufjes Zout en Peper naar smaak

Instructies

  • Kruid de filet mignon medaillons met zout en peper. Dit versterkt de natuurlijke smaak van het vlees.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de medaillons 3-4 minuten per kant, of tot ze goudbruin zijn en gaar naar wens. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
  • Voeg de knoflook toe aan dezelfde pan en bak deze 1 minuut tot hij geurig en lichtbruin is.
  • Roer de honing en Dijonmosterd door de pan en meng goed met de knoflook.
  • Voeg de slagroom toe en roer tot je een gladde saus hebt. Laat 2-3 minuten sudderen om de saus iets in te dikken.
  • Leg de medaillons terug in de pan en bedek ze met de saus. Laat nog 1-2 minuten koken zodat de smaken goed mengen.
  • Serveer warm, overgoten met de saus, en combineer met je favoriete bijgerechten.

Notities

Filet Mignon met Honing-Mosterdsaus biedt een perfect uitgebalanceerd gerecht tussen zoet en pittig, een must-try voor elke fijnproever.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 40g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 600mg | Potassium: 650mg | Sugar: 7g | Vitamin C: 2mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!