Ga terug
+ servings
Huisgemaakte Eendenlever Terrine

Verwen uw Gasten met Onweerstaanbare Terrine de Foie Gras

Ontdek het ultieme recept voor Terrine de Foie Gras Maison, perfect voor elke feestelijke gelegenheid. Verleid je gasten met deze Franse delicatesse, eenvoudig zelf te maken!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Marinade tijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Oven
  • Keukenmes
  • Mengkom
  • Terrinevorm
  • Thermometer

Ingrediënten

  • 1 gousse Knoflook (fijngehakt)
  • 1 Ui (fijngesneden)
  • 500 g Foie gras van eend
  • 10 cl Cognac
  • 1 tl Quatre épices
  • 1 el Honing
  • 1 tl Zout
  • 1 el Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 120°C. Snijd de foie gras in stukken en meng met zout, peper, fijngehakte knoflook en ui, quatre épices en honing. Voeg de cognac toe en laat 30 minuten marineren.
  • Bekleed een terrinevorm met bakpapier. Vul de terrinevorm met het foie gras mengsel en druk goed aan. Vouw het bakpapier erover en plaats de terrine in een ovenschaal met water (bain-marie).
  • Bak 30-45 minuten tot de kerntemperatuur 60°C bereikt. Laat afkoelen op kamertemperatuur en zet minimaal 24 uur in de koelkast.
  • Snijd in plakken en serveer met geroosterd brood en uienconfituur.

Notities

Hoewel de bereiding eenvoudig is, zorgen geduld en precisie ervoor dat de smaken van de foie gras tot hun recht komen. Geniet van dit luxe voorgerecht!

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 27g | Fat: 32g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 480mg | Sodium: 1150mg | Potassium: 242mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 40IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 30mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!