Verwen Jezelf: Luchtige Cake met Sinaasappel en Pure Chocolade!
Ontdek het onweerstaanbare recept voor Cake à l'Orange et Chocolat Noir! Een perfecte balans tussen frisse sinaasappel en rijke chocolade. Makkelijk, veelzijdig, ideaal voor elke gelegenheid.
100gPure chocoladestukjes of gehakte pure chocolade
100gPure chocolade (voor glazuur)
50mlSlagroom (voor glazuur)
Instructies
Verwarm je oven voor op 180°C (350°F). Vet een cakevorm in en bestuif met bloem of bekleed met bakpapier.
Klop in een grote kom de eieren en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de olie of gesmolten boter, het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toe. Meng goed. Voeg bloem en bakpoeder geleidelijk toe en roer tot een glad beslag. Spatel de chocoladestukjes erdoor.
Giet het beslag in de cakevorm en bak 35-40 minuten. Controleer gaarheid met satéprikker. Laat de cake afkoelen op een rooster.
Smelt chocolade met slagroom au bain-marie of in magnetron. Giet de glazuur over afgekoelde cake en laat opstijven.
Notities
Deze cake is een heerlijke traktatie voor elke gelegenheid en biedt een balans tussen de zuurheid van sinaasappels en de rijke smaak van chocolade. Perfect als dessert, bij de thee of als zoete afsluiting van een feestmaal!