Ga terug
–+ servings
Krokante Rösti met Spek

Verwen je Smaakpapillen met Krokante Rösti en Spek! đŸ¥“

Ontdek het recept voor knapperige rösti met zachte eieren en bacon. Een onweerstaanbaar brunchgerecht dat traditioneel en vernieuwend samengaat. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Rasp
  • Grote koekenpan
  • Pan om eieren te koken
  • Theedoek
  • Spatel

Ingrediënten

  • 4 stuks Eieren
  • 500 g Aardappelen (Agria of Yukon)
  • 2 el Olijfolie
  • 8 plakjes Bacon
  • 1 klontje Boter
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • enkele takjes Bieslook of peterselie voor garnering

Instructies

  • Schil en rasp de aardappelen. Wikkel ze in een schone theedoek en knijp het overtollige vocht eruit. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Vorm kleine platte rondjes van de geraspte aardappelen en bak ze 5-7 minuten per kant tot ze goudbruin en krokant zijn.
  • In een aparte pan bak je de bacon tot deze knapperig is. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Breng een pan met water aan de kook. Laat de eieren 6 minuten koken voor een zachtgekookte dooier. Laat ze schrikken in koud water en pel voorzichtig.
  • Leg een rösti op een bord, plaats een zachtgekookt ei erbovenop en voeg twee plakjes bacon toe. Garneer met fijngehakte bieslook of peterselie.

Notities

Maak deze krokante rösti voor een onvergetelijke brunchervaring. Voeg wat geraspte kaas toe voor extra smaak!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 15g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 750mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 600IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 60mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!