Ga terug
+ servings
Geroosterde Raap met Feta

Verleidelijke Geroosterde Knolraap met Honing en Feta

Ontdek het heerlijke recept voor Navet Rôtie au Miel et au Thym met feta en macadamianoten. Eenvoudig te maken, veelzijdig en perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Bakplaat
  • Kleine kom
  • Oven

Ingrediënten

  • 400 g Raapjes geschild en in kwarten gesneden
  • 100 g Feta verkruimeld
  • 50 g Macadamianoten grof gehakt
  • 3 el Honing
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Tijm vers of gedroogd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtstand). Doe de raapjes in een grote kom en meng ze met olijfolie, zout, peper en tijm. Zorg ervoor dat alle stukjes goed bedekt zijn.
  • Leg de raapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 25 minuten in de oven tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
  • In een kleine kom meng je de honing met de gehakte macadamianoten.
  • Haal de raapjes na 25 minuten uit de oven en verdeel het honing-notenmengsel erover. Zet ze nog eens 10 minuten terug in de oven, zodat de honing licht karameliseert.
  • Haal de raapjes uit de oven, strooi de verkruimelde feta erover en serveer direct.

Notities

Dit recept is een elegante toevoeging aan elke tafel. Voeg een vleugje gerookt paprikapoeder toe voor extra diepte in smaak.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 7g | Fat: 18g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 300mg | Potassium: 350mg | Fiber: 3g | Sugar: 12g | Vitamin A: 30IU | Vitamin C: 40mg | Calcium: 150mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!