Ga terug
+ servings
Heerlijke Appel Croustade Recept

Verleidelijke Croustade met Appels: Hemels Dessert Recept!

Ontdek de klassieke Franse Croustade aux Pommes. Geniet van de krokante korst en sappige appels, perfect als feestelijk dessert of bij een gezellige kop thee.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Mes
  • Taartvorm
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 1000 g Appels bij voorkeur zure appels zoals Granny Smith
  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 100 g Boter
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 2 Eieren
  • 1 snufje Zout
  • 1 tl Kaneel optioneel
  • 1 el Citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) of 200°C (conventioneel).
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • In een kom meng je de bloem, suiker en zout. Voeg de boter toe in kleine blokjes en wrijf het mengsel met je vingers tot het kruimelig is.
  • Voeg de eieren één voor één toe, samen met de vanillesuiker en kaneel (indien gebruikt). Meng tot een glad deeg.
  • Beboter een taartvorm en verdeel de helft van het deeg over de bodem.
  • Leg de plakjes appel gelijkmatig over het deeg.
  • Verkruimel de rest van het deeg over de appels, zodat ze goed bedekt zijn.
  • Bak de croustade 35-40 minuten in de oven tot hij goudbruin en knapperig is.
  • Laat afkoelen voor het serveren. Serveer met een bolletje vanille-ijs of slagroom voor extra verwennerij!

Notities

Experimenteer met verschillende appelsoorten voor een rijkere smaak, en serveer de croustade warm voor de beste ervaring. Perfect te combineren met een bolletje vanille-ijs!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 4g | Fat: 9g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 150mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 27g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!