Ga terug
+ servings
Knapperige Geroosterde Bloemkool Recept

Verleidelijke Chou-fleur Rôti: Krokant en Smaakvol Genieten!

Ontdek Chou-fleur Rôti: eenvoudig, knapperig en smaakvol geroosterde bloemkool. Perfect voor lunch, als bijgerecht of snack. Boordevol vitamines en vezels!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 100kcal

Equipment

  • Groot mes
  • Snijplank
  • Grote mengkom
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Ingrediënten

  • 1 medium Bloemkool in roosjes gesneden
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Paprika
  • 1 tl Komijn
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt, optioneel
  • 1 scheutje Vers citroensap om te serveren
  • 1 el Verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de bloemkool in roosjes van gelijke grootte.
  • In een grote kom, meng olijfolie, paprika, komijn, knoflookpoeder, zout en peper.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng goed zodat alle roosjes bedekt zijn met de marinade.
  • Leg de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat in een enkele laag.
  • Rooster de bloemkool 25-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Strooi eventueel Parmezaanse kaas over de bloemkool tijdens de laatste 5 minuten.
  • Besprenkel met vers citroensap en garneer met peterselie voor het serveren.

Notities

Chou-fleur Rôti kan ook met andere kruiden worden gemaakt, zoals kerriepoeder, voor variatie in smaak. Ideaal als gezond en voedzaam bijgerecht!

Nutrition

Calories: 100kcal | Carbohydrates: 7g | Protein: 4g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 3mg | Sodium: 300mg | Potassium: 300mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 70mg | Calcium: 50mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!