Verleidelijke Chou-fleur Rôti: Krokant en Smaakvol Genieten!
Ontdek Chou-fleur Rôti: eenvoudig, knapperig en smaakvol geroosterde bloemkool. Perfect voor lunch, als bijgerecht of snack. Boordevol vitamines en vezels!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 40 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 100 kcal
1 medium Bloemkool in roosjes gesneden 3 el Olijfolie 1 tl Paprika 1 tl Komijn 1 tl Knoflookpoeder 1 snufje Zout 1 snufje Peper 50 g Parmezaanse kaas geraspt, optioneel 1 scheutje Vers citroensap om te serveren 1 el Verse peterselie voor garnering
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de bloemkool in roosjes van gelijke grootte.
In een grote kom, meng olijfolie, paprika, komijn, knoflookpoeder, zout en peper.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en meng goed zodat alle roosjes bedekt zijn met de marinade.
Leg de roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat in een enkele laag.
Rooster de bloemkool 25-30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Strooi eventueel Parmezaanse kaas over de bloemkool tijdens de laatste 5 minuten.
Besprenkel met vers citroensap en garneer met peterselie voor het serveren.
Chou-fleur Rôti kan ook met andere kruiden worden gemaakt, zoals kerriepoeder, voor variatie in smaak. Ideaal als gezond en voedzaam bijgerecht!
Calories: 100 kcal | Carbohydrates: 7 g | Protein: 4 g | Fat: 7 g | Saturated Fat: 1 g | Cholesterol: 3 mg | Sodium: 300 mg | Potassium: 300 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 250 IU | Vitamin C: 70 mg | Calcium: 50 mg