Ga terug
+ servings
Bûche met Mascarpone Frambozen

Verleidelijke Bûche met Mascarpone en Framboos: Een Hemels Dessert!

Probeer het recept voor Bûche au Mascarpone et à la Framboise. Een elegant Frans dessert met romige mascarpone en frisse frambozen, perfect voor elke feestelijke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 280kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Handmixer of keukenmachine
  • Spatel
  • Bûchevorm of cakevorm
  • Zeef voor het kakaopoeder

Ingrediënten

  • 250 g Mascarpone
  • 150 g Verse frambozen
  • 4 Eieren
  • 100 g Poedersuiker
  • 200 ml Slagroom
  • 100 g Lange vingers (biscuits à la cuillère)
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 50 ml Frambozensap
  • Kakaopoeder voor decoratie

Instructies

  • Klop de slagroom stevig in een grote kom en zet deze in de koelkast om de luchtigheid te behouden.
  • Scheid de eieren en klop de eidooiers samen met de poedersuiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en meng voorzichtig. Spatel daarna de slagroom er luchtig doorheen.
  • Doop de lange vingers kort in het frambozensap en leg een laag in een bûchevorm of cakevorm.
  • Bedek de biscuitlaag met de helft van het mascarponemengsel en verdeel de frambozen erover.
  • Herhaal met een tweede laag biscuits, mascarponemengsel en frambozen.
  • Bedek de vorm met plasticfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht.
  • Haal de bûche voorzichtig uit de vorm, bestuif met kakaopoeder en garneer met extra frambozen.

Notities

Deze Bûche au Mascarpone et à la Framboise is een verfijnde keuze voor elk feest. Het beste resultaat wordt bereikt als het een nacht in de koelkast staat zodat de smaken volledig kunnen intrekken.

Nutrition

Calories: 280kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 50mg | Potassium: 140mg | Fiber: 1g | Sugar: 18g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!