Ga terug
+ servings
Noten en Spekjes Delicatesse

Verleidelijk Délice: Noten en Spekjes met Comté Kaas

Ontdek Délice de Noix et Lardons au Comté, een verrukkelijk Frans recept vol spek, romige kaas en walnoten. Perfect voor elke feestelijke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 685kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Mengkom
  • Taartvorm
  • Garde
  • Oven

Ingrediënten

  • 150 g Lardons (spekjes)
  • 100 g Walnoten
  • 300 g Comté kaas geraspt
  • 2 stuks Eieren losgeklopt
  • 1 stuks Ui fijngesneden
  • 1 vel Bladerdeeg
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • Herbes de Provence optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bak de spekjes in een koekenpan tot ze knapperig zijn. Voeg de fijngesneden ui toe en bak tot deze goudbruin is.
  • Klop in een kom de eieren los met de crème fraîche. Voeg een snufje zout, peper en eventueel Herbes de Provence toe.
  • Roer de fijngehakte walnoten en geraspte Comté door het eimengsel.
  • Voeg de gebakken spekjes en ui toe aan het mengsel.
  • Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en giet de vulling erin.
  • Bak de taart 25-30 minuten in de oven, tot hij goudbruin is.
  • Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt en serveert.

Notities

Deze taart is ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie. Het combineren van noten en spekjes met romige kaas zorgt voor een onvergetelijke smaaksensatie!

Nutrition

Calories: 685kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 35g | Fat: 52g | Saturated Fat: 25g | Cholesterol: 265mg | Sodium: 600mg | Potassium: 350mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 600IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 800mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!