Verbluffende Bûche de Noël Tiramisu met Mascarpone voor Kerst!
Ontdek de perfecte kersttraktatie met deze Bûche de Noël Tiramisu. Romige mascarpone, koffie en een tiramisu-twist maken dit dessert onweerstaanbaar voor elke gast!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Rusttijd: 4 uur uur 10 minuten minuten
Totale tijd: 4 uur uur 40 minuten minuten
Servings: 6 personen
Calories: 300 kcal
250 g Mascarpone 100 ml Sterke koffie bij voorkeur afgekoeld 30 g Cacaopoeder 3 stuks Eieren gescheiden 50 ml Koffielikeur optioneel 12 stuks Lange vingers 100 g Suiker 1 zakje Vanillesuiker 1 snufje Zout
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Klop de eidooiers samen met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
Voeg de mascarpone toe en meng voorzichtig tot een glad geheel.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
Bereid de koffie en laat afkoelen. Voeg eventueel de koffielikeur toe.
Doop de lange vingers kort in de koffie en leg een laag in een bûchevorm of rechthoekige schaal.
Bedek de biscuits met de helft van het mascarponemengsel. Herhaal dit proces met een tweede laag biscuits en de rest van het mascarponemengsel.
Laat de bûche minstens 4 uur opstijven in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht.
Bestrooi vlak voor het serveren royaal met cacaopoeder.
Deze Bûche de Noël Tiramisu combineert het beste van twee dessertklassiekers en kan eenvoudig van tevoren worden gemaakt.
Calories: 300 kcal | Carbohydrates: 35 g | Protein: 6 g | Fat: 20 g | Saturated Fat: 10 g | Cholesterol: 120 mg | Sodium: 150 mg | Potassium: 200 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 20 g | Vitamin A: 6 IU | Calcium: 8 mg | Iron: 4 mg