Ga terug
–+ servings
Tzatziki-dip met komkommer en munt

Tzatziki-dip met komkommer en munt

Ontdek hoe je een overheerlijke Tzatziki-dip met komkommer en munt maakt. Snel, vers en perfect voor elke gelegenheid. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 90kcal
Cost: $5

Equipment

  • Rasp
  • Zeef
  • Mengkom
  • Lepel

Ingrediënten

  • 250 g Dikke Griekse yoghurt
  • 1 stuks Verse komkommer
  • 1 teen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 el Extra vergine olijfolie
  • 1 handje Verse muntblaadjes (fijngehakt)
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Was de komkommer goed en rasp hem met een grove rasp.
  • Doe de geraste komkommer in een zeef en pers er zoveel mogelijk vocht uit.
  • Neem een grote kom en meng de Griekse yoghurt met de komkommer.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de muntblaadjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de tzatziki ten minste 30 minuten in de koelkast rusten.

Notities

Gebruik altijd dikke yoghurt voor een stevige dip. Kies een verse komkommer voor de beste smaak. Maak de tzatziki een dag van tevoren voor de ultieme smaakontwikkeling. Serveer de tzatziki in een mooie schaal met een takje munt als decoratie en leg er verse groenten of knapperige pita-broodjes bij.

Nutrition

Calories: 90kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 5g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 50mg | Potassium: 130mg | Sugar: 3g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 60mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!