Breng een grote pan water aan de kook en voeg een flinke snuf zout toe.
Kook de pasta al dente volgens de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg de blokjes tomaat toe en laat ze een paar minuten sudderen.
Voeg de tonijn toe en prak deze een beetje met een vork.
Roer de room erdoorheen en laat alles nog even pruttelen.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus; meng alles goed door elkaar.
Voeg eventueel een beetje pasta-kookwater toe om de saus losser te maken.
Proef en voeg zout en peper naar wens toe.
Serveer op een warm bord en garneer met verse basilicumblaadjes.
Notities
Dit recept kan gemakkelijk worden aangepast. Gebruik gluten-vrije pasta of vervang de tonijn door gegrilde courgette voor een vegetarische optie.Bewaar restjes in een afgesloten bakje in de koelkast voor maximaal twee dagen. Verwarm ze met een beetje water om de saus weer romig te maken.Voor een extra smaakboost, probeer een snufje gemalen nootmuskaat in de saus.