Ga terug
+ servings
Thaise Kipsalade Genieten

Thaise Kipsalade Genieten

Ontdek hoe je een heerlijke Thaise Kipsalade Genieten kunt maken met verse ingrediënten en explosieve smaken direct uit Azië. Proef de frisse kruiden en zoetzure dressing vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grillpan
  • Snijplank
  • Grote kom
  • Kleine kom
  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 2 gegrilde kipfilets gegrilde kipfilets in dunne reepjes gesneden
  • ½ kop geraspte wortelen
  • ½ kop in blokjes gesneden komkommer
  • ½ kop in dunne reepjes gesneden rode paprika
  • ¼ kop verse koriander
  • ¼ kop fijngehakte pinda’s
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sesamolie

Instructies

  • Meng de gegrilde kip, wortelen, komkommer, paprika en koriander in een grote schaal.
  • Meng in een aparte kom het limoensap, sojasaus, honing en sesamolie goed door elkaar.
  • Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar en strooi de gehakte pinda’s eroverheen.

Notities

Laat de salade even rusten in de koelkast voordat je hem serveert, zodat de smaken beter kunnen samensmelten. Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Je kunt de pinda's roosteren voor extra crunch!

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1200IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!