Steak met Knoflooksaus
		
		Ontdek hoe je een perfecte Steak met Knoflooksaus bereidt! Simpel recept met sappig vlees en romige saus binnen 30 minuten klaar. Probeer het nu!
		
		
	 
 
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
 
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Cost: $20
Grote koekenpan
Snijplank en mes
Aluminiumfolie
Spatel of houten lepel
 
- 400 g Biefstuk (2 steaks van 200 gram)
 - 2 el Olijfolie
 - 1 el Boter
 - 3 teentjes Knoflook (fijngesneden)
 - 200 ml Crème fraîche
 - 50 ml Runderbouillon
 - 1 el Mosterd optioneel
 - 1 el Geraspte Parmezaanse kaas optioneel
 - 1 el Peterselie (versgehakt) voor garnering
 
 
Haal de steaks minstens 20 minuten van tevoren uit de koelkast en bestrooi ze royaal met zout en peper.
Verwarm een grote pan met olijfolie en boter op middelhoog vuur.
Bak de steaks 3 tot 4 minuten per kant voor medium-rare en laat rusten onder aluminiumfolie.
Bak in dezelfde pan de knoflook tot lichtbruin, voeg de bouillon toe en laat pruttelen.
Voeg de crème fraîche, mosterd en eventueel Parmezaanse kaas toe en laat indikken.
Serveer de steaks met de saus eroverheen en garneer met peterselie.
 
Dit gerecht is veelzijdig en kan geserveerd worden met aardappelpuree, gestoomde groenten of een frisse salade.
 
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 36g | Fat: 31g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 600mg | Potassium: 700mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 80mg | Iron: 3mg