Ontdek waarom de Rustiek Chantilly Taart je nieuwe favoriet wordt. Luchtige lagen en romige crème maken deze taart onweerstaanbaar. Perfect voor elke gelegenheid.
Scheid de eieren en klop de dooiers met de suiker tot een licht, romig mengsel.
Voeg bloem, bakpoeder en melk toe en meng goed.
Klop de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
Verdeel het beslag in 3-4 cirkels op bakpapier en bak 10-12 minuten.
Laat de biscuitlagen afkoelen op een rooster.
Zet de kom en de mixerstaven 10 minuten in de vriezer.
Klop de koude slagroom tot deze begint te verdikken.
Voeg poedersuiker en vanille-extract toe en klop tot de crème stevig is.
Leg de eerste biscuitlaag op een schaal en bedek met chantillycrème.
Voeg kruimels van de biscuit toe voor textuur en herhaal met de andere lagen.
Eindig met een toef crème bovenop en bestrooi met poedersuiker.
Notities
Voeg een laagje jam toe tussen de lagen voor een extra smaakdimensie.Bewaar de taart maximaal 2 dagen in de koelkast, goed afgedekt.Serveer de taart altijd koud voor optimale smaak en textuur.Experimenteer met verschillende fruitvariaties voor een unieke twist.