Ga terug
+ servings
Romige Calzone Kip

Romige Calzone Kip

Ontdek het recept voor de Romige Calzone Kip en geniet van een smakelijke combinatie van kip vulling en romige Alfredo saus in een knapperig deeg. Ideaal voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd saus: 20 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Cost: 15

Equipment

  • Grote pan
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Vork

Ingrediënten

  • 2 stuks Abaisses pâte à pizza van bladerdeeg uit de winkel
  • 1 kop Geraspte mozzarella
  • 6 stuks Kipfilets (in kleine stukjes gesneden)
  • 2 eetlepels Plantaardige olie
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel Verse oregano (gehakt)
  • ½ kop Roomkaas
  • ½ kop Slagroom (35%)
  • ½ kop Geraspte Parmezaanse kaas
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Bak de kip in olie in een grote pan tot deze mooi bruin is, ongeveer 3 tot 4 minuten.
  • Voeg de knoflook en oregano toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg roomkaas, slagroom en Parmezaanse kaas toe en laat het mengsel 20 minuten op laag vuur pruttelen, terwijl je af en toe roert.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en rol het deeg uit tot vier grote vierkanten.
  • Verdeel de kipvulling over het midden van elk vierkant, strooi er mozzarella over en vouw het deeg dubbel.
  • Druk de randen goed aan met een vork en leg de calzones op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrijk ze met melk of losgeklopt ei en bak ze 25 tot 30 minuten tot ze goudbruin zijn.

Notities

Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak. Zorg ervoor dat de randen van het deeg goed dichtzitten om lekkage te voorkomen. Experimenteer met verschillende soorten kaas, zoals Goudse kaas of ricotta. De calzone kan tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden of tot 2 maanden in de vriezer. Verwarm ze opnieuw in de oven voor een knapperig resultaat. Deze calzone is perfect voor kinderen en een leuk project om samen te maken.

Nutrition

Calories: 480kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 32g | Fat: 24g | Saturated Fat: 12g | Polyunsaturated Fat: 3g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 85mg | Sodium: 600mg | Potassium: 500mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 300mg | Iron: 2.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!