Verwarm de groentebouillon in een steelpannetje en laat het zachtjes pruttelen.
Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht en doorschijnend zijn.
Voeg de wortelblokjes toe en bak nog een paar minuten.
Voeg de arborio rijst toe en meng goed, zodat elke korrel bedekt is met olie.
Giet de witte wijn erbij en laat het sissen en verdampen, terwijl je constant roert.
Voeg telkens een schepel warme bouillon toe en blijf roeren tot de vloeistof is opgenomen.
Voeg halverwege het koken de erwten toe en roer goed door.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter en Parmezaanse kaas toe, meng tot een romige massa en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Probeer een beetje citroensap toe te voegen vlak voor het serveren voor extra smaak. Gebruik altijd warme bouillon voor een snellere kooktijd. Restjes kunnen tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden en kunnen worden opgewarmd met een beetje extra bouillon om de textuur te behouden.