Ontdek heerlijke recepten met rijst voor elke gelegenheid. Van gezonde groentecombinaties tot hartige kipgerechten. Eenvoudig en snel klaar. Probeer het vandaag.
200gramrijst (basmati, jasmine of gewone witte rijst)
1stukui, fijngehakt
2tenenknoflook, fijngehakt
1stukrode paprika, in stukjes
1stukcourgette, in blokjes
200gramkipfilet, in reepjes (of alternatief: tofu of gehakt)
1blikjekokosmelk
naar smaakolie of boter om te bakken
naar smaakzout
naar smaakpeper
naar wensfrisse koriander of peterselie om te garneren
Instructies
Was de rijst onder koud stromend water en breng water aan de kook.
Voeg de rijst toe en laat ongeveer 15 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
Verhit een scheutje olie in een pan, bak ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg paprika en courgette toe en bak kort aan.
Voeg de kip toe en bak tot deze goudbruin is.
Giet de kokosmelk in de pan en breng aan de kook.
Laat het een paar minuten pruttelen en voeg dan de gekookte rijst toe.
Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Voeg een klein beetje citroensap toe vlak voor het serveren voor extra frisheid. Restjes kunnen maximaal 2 dagen in de koelkast worden bewaard. Opwarmen in de magnetron of op laag vuur met een beetje water. Experimenteer met verschillende soorten rijst en verse kruiden voor extra smaak.