Ga terug
+ servings
recept sardine

Recept sardine

Ontdek waarom sardines meer zijn dan gewoon vis uit blik met dit eenvoudige recept sardine. Snel, gezond en vol smaak!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 2 minuten
Totale tijd: 12 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 250kcal
Cost: $5

Equipment

  • Pan
  • Snijplank
  • Bestek
  • Keukenmes

Ingrediënten

  • 1 blikje Sardines in olijfolie (of tomatensaus)
  • 1 stuk Citroen, in partjes gesneden
  • handvol Verse peterselie, fijngehakt
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 1 snufje Chilivlokken (optioneel)

Instructies

  • Haal de sardines uit het blikje en laat overtollige olie afdrijven. Snijd de citroen in partjes en hak de peterselie en knoflook fijn.
  • Verwarm de sardines zachtjes in een pan met een beetje van de olie uit het blikje en voeg de knoflook toe als ze warm zijn.
  • Haal de pan van het vuur, strooi de peterselie eroverheen en pers wat citroensap over de sardines. Breng op smaak met zout, peper en eventueel chilivlokken.

Notities

Gebruik altijd verse kruiden in plaats van gedroogde voor een betere smaak. Bewaar restjes in een afgesloten container in de koelkast, waar ze tot twee dagen goed blijven. Warm ze niet opnieuw op om textuurverlies te voorkomen. Probeer te kiezen voor sardines in olijfolie voor een rijkere smaak en kwaliteit.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 20g | Fat: 18g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 400mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 250IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 120mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!