Ga terug
+ servings
recept met zwarte bonen

Recept met zwarte bonen

Ontdek waarom dit recept met zwarte bonen je nieuwe favoriet wordt! Een smaakvol gerecht dat gezond én flexibel is. Perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $8

Equipment

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Schaar om koriander te snijden
  • Zeef om de bonen af te spoelen

Ingrediënten

  • 2 blikjes Zwarte bonen (à 400 gram)
  • 1 stuk Ui fijngehakt
  • 2 tenen Knoflook geperst
  • 1 stuk Rode paprika in dunne reepjes
  • 1 blikje Tomatenpuree (à 200 gram)
  • 1 theelepel Komijnpoeder
  • 1 theelepel Paprikapoeder
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • een handvol Frisse korianderblaadjes om te garneren

Instructies

  • Giet de zwarte bonen af en spoel ze goed onder koud water.
  • Verhit een grote pan met olijfolie op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte ui toe, bak tot glazig.
  • Voeg de gepreste knoflook en paprikareepjes toe en bak kort aan, voeg daarna komijn- en paprikapoeder toe.
  • Voeg de zwarte bonen en tomatenpuree toe, meng goed en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.

Notities

Deze maaltijd is ideaal voor een snelle, gezonde keuze. Bewaar het in de koelkast voor maximaal drie dagen of vries het in voor later gebruik.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 12g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Fiber: 10g | Sugar: 3g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 6mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!