Recept met zwarte bonen
Ontdek waarom dit recept met zwarte bonen je nieuwe favoriet wordt! Een smaakvol gerecht dat gezond én flexibel is. Perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250 kcal
Cost: $8
2 blikjes Zwarte bonen (à 400 gram) 1 stuk Ui fijngehakt 2 tenen Knoflook geperst 1 stuk Rode paprika in dunne reepjes 1 blikje Tomatenpuree (à 200 gram) 1 theelepel Komijnpoeder 1 theelepel Paprikapoeder 1 eetlepel Olijfolie naar smaak Zout naar smaak Peper een handvol Frisse korianderblaadjes om te garneren
Giet de zwarte bonen af en spoel ze goed onder koud water.
Verhit een grote pan met olijfolie op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte ui toe, bak tot glazig.
Voeg de gepreste knoflook en paprikareepjes toe en bak kort aan, voeg daarna komijn- en paprikapoeder toe.
Voeg de zwarte bonen en tomatenpuree toe, meng goed en laat 15 minuten op laag vuur pruttelen.
Deze maaltijd is ideaal voor een snelle, gezonde keuze. Bewaar het in de koelkast voor maximaal drie dagen of vries het in voor later gebruik.
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 40 g | Protein: 12 g | Fat: 7 g | Saturated Fat: 1 g | Sodium: 300 mg | Potassium: 600 mg | Fiber: 10 g | Sugar: 3 g | Vitamin A: 15 IU | Vitamin C: 20 mg | Calcium: 6 mg | Iron: 15 mg