Ga terug
+ servings
recept met ricotta

Recept met ricotta

Ontdek waarom dit recept met ricotta een must-try is. Snel, gezond en vol smaak. Perfect voor elke dag of speciale momenten. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 300kcal
Cost: $10

Equipment

  • Pan
  • Schaafmes
  • Houten lepel
  • Bakplaat (optioneel)
  • Schaal

Ingrediënten

  • 200 g Ricotta
  • 1 stuks Courgette
  • 1 stuks Rode paprika
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handvol Verse basilicumblaadjes

Instructies

  • Snijd de courgette in dunne plakjes en de paprika in reepjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de courgette en paprika zachtjes aan. Voeg een beetje zout toe.
  • Voeg de ricotta toe aan de pan met groenten en roer voorzichtig door elkaar.
  • Laat het op laag vuur verwarmen, maar kook niet te lang.
  • Voeg de knoflook toe en breng het gerecht op smaak met peper en eventueel citroensap.
  • Bestrooi met verse basilicumblaadjes voordat je serveert.

Notities

Gebruik altijd verse ricotta voor de beste smaak. Experimenteer met verschillende groenten zoals spinazie of artisjokken. Voeg noten toe voor extra crunch. Een scheutje truffelolie kan het gerecht naar een hoger niveau tillen. Bewaar restjes in de koelkast tot 2 dagen. Meng voor het opwarmen goed door, omdat ricotta water kan afscheiden.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 14g | Fat: 20g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 300mg | Potassium: 500mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 20mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!