Ga terug
–+ servings
recept met entrecote

Recept met entrecote

Ontdek waarom dit recept met entrecote een must-try is. Simpel, smaakvol en perfect voor elke gelegenheid. Bereid vandaag nog!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: 25

Equipment

  • Grillpan of koekenpan
  • Keukenpincet
  • Schaal voor het marineren
  • Snijplank
  • Grillpaneel

Ingrediënten

  • 400 g Entrecote (per persoon 200 gram)
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout
  • snufje Peper
  • 1 teen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 el Verse rozemarijn
  • 1 el Verse tijm
  • 50 ml Rode wijn (optioneel)
  • 50 g Boter

Instructies

  • Haal de entrecotes uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen; bestrooi met zout en peper.
  • Verhit een stevige koekenpan of grillpan op hoog vuur met een scheutje olijfolie.
  • Leg de entrecotes voorzichtig in de pan en grill ze ongeveer 3 minuten per kant voor een medium-rare resultaat; voeg knoflook en verse kruiden toe tijdens het grillen.
  • Voeg na het grillen een klontje boter toe om te laten smelten over het vlees.

Notities

Laat het vlees altijd even rusten na het grillen voor een sappiger resultaat. Gebruik een vleesthermometer voor de perfecte gaarheid; medium-rare is 55 graden Celsius ideaal. Serveer met een frisse salade voor een mooi contrast.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 40g | Fat: 27g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 500mg | Potassium: 500mg | Vitamin A: 5IU | Calcium: 1mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!