Ga terug
–+ servings
recept met broccoli

Recept met broccoli

Ontdek een heerlijk recept met broccoli dat snel klaar is en vol gezonde smaken zit. Perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $10

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Mes
  • Schaaltje

Ingrediënten

  • 500 g Verse broccoli
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 1 stuk Citroen (sap en rasp)
  • 30 g Geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Hak de broccoli in kleine roosjes, was ze goed en laat ze uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg de broccoli op een bakplaat.
  • Besprenkel de broccoli met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder, zout en peper; meng goed.
  • Rooster de broccoli ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
  • Haal de broccoli uit de oven, strooi de Parmezaanse kaas erover en pers citroensap en rasp erover.

Notities

Voeg een klein scheutje honing toe aan de olijfolie voor extra smaak. Dit gerecht blijft goed in een luchtdichte container tot drie dagen in de koelkast. Voor een veganistische versie, laat de kaas weg of gebruik een plantaardig alternatief. Experimenteer met verschillende soorten kaas en kruiden voor variatie.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 5g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 200mg | Potassium: 400mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 120mg | Calcium: 10mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!