Ga terug
+ servings
ravigottesaus recept

Ravigottesaus

Ontdek het eenvoudige ravigottesaus recept voor een heerlijke klassieke Franse saus. Perfect bij vlees vis en als dip. Snel gemaakt met verse ingrediënten.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal

Equipment

  • Mengkom
  • Roerlepel of garde
  • Schaal voor het mengen
  • Snijplank en mes
  • Afsluitbare kom of pot Voor opslag

Ingrediënten

  • 150 g Mayonaise
  • 2 el Fijngehakte augurken
  • 1 el Kappertjes
  • 1 el Fijngehakte peterselie
  • 1 tl Citroensap
  • 1 tl Mosterd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Begin met het mengen van de mayonaise, fijngehakte augurken en kappertjes in een kom. Snijd de augurken en kappertjes heel fijn zodat ze goed verdeeld raken in de saus.
  • Voeg de fijngehakte peterselie, citroensap en mosterd toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar tot je een gladde, homogene saus hebt.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus daarna minimaal 30 minuten in de koelkast rusten voor een optimale smaakontwikkeling.

Notities

Deze ravigottesaus is perfect voor barbecues en gezelligheid. Hij tilt elk gerecht naar een hoger niveau!

Nutrition

Calories: 80kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 1g | Fat: 9g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 25mg | Sodium: 150mg | Potassium: 50mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!