Rabarber Limonade
Ontdek het unieke Rabarber Limonade Recept dat verrassend makkelijk te maken is en perfect past bij zomerse dagen en speciale gelegenheden. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Afkoeltijd: 2 uur uur
Totale tijd: 2 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 80 kcal
Cost: $5
500 g Rabarber 200 g Suiker 1.5 liter Water 2 stuks Citroenen (sap) 10 blaadjes Verse munt
Was en snijd de rabarber in kleine stukjes van ongeveer 2 cm.
Breng het water aan de kook in een grote pan en voeg de rabarberstukjes toe.
Laat de rabarber 10-15 minuten sudderen totdat deze zacht is.
Zeef het mengsel door een fijne zeef of keukenhanddoek om het sap eruit te persen.
Giet het rabarbersap terug in de pan en voeg de suiker toe, roer tot het opgelost is.
Voeg het citroensap en de muntblaadjes toe aan het afgekoelde sap en meng goed.
Zet de limonade in de koelkast en laat minimaal 2 uur afkoelen.
Deze limonade is ideaal voor warme zomerdagen en feestjes, en kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard.
Calories: 80 kcal | Carbohydrates: 20 g | Potassium: 100 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 18 g | Vitamin C: 5 mg | Calcium: 15 mg | Iron: 0.5 mg