Ontdek waarom dit prei recept een must-try is. Lekker romig en makkelijk te maken met verse ingrediënten. Perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag.
1. Was de prei grondig onder stromend water en snijd de witte en lichtgroene delen in ringen.
2. Pel de aardappelen en snijd ze in blokjes.
3. Pel de ui en snijd hem fijn.
4. Smelt de boter in een grote pan en bak de ui glazig.
5. Voeg de preiringen toe en bak ze kort aan tot ze zachter worden en goudgeel kleuren.
6. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.
7. Voeg zout en peper toe en laat het geheel een paar minuten bakken.
8. Voeg de melk toe en blijf regelmatig roeren tot alles goed verwarmd is.
Notities
Probeer zoete aardappelen voor een zoetere smaak.Vervang melk door plantaardige melk voor een lactosevrije versie.Voeg vers gesneden peterselie of bieslook toe voor extra smaak.Bewaar restjes in een afgesloten plastic bak tot 3 dagen in de koelkast of vries in voor later gebruik. Voeg melk toe bij het opwarmen om de romige textuur te behouden.