Ontdek de magie van onze Pittige Ananas Saus vol zoete, zoute en pittige smaken. Perfect als dip of topping bij al je favoriete gerechten. Maak het nu!
1-2stuksHabanero of jalapeño pepers, ontzaad en gesneden
1kleinUi, fijngehakt
3tenenKnoflook, fijngehakt
2eetlepelsOlijfolie
100mlWitte wijnazijn of appelazijn
2eetlepelsHoning of rietsuiker
1stukLimoensap
1theelepelZout
½theelepelZwarte peper
½theelepelGemalen kummel (optioneel)
1eetlepelVerse koriander, fijngehakt
1eetlepelMaïzena (optioneel, voor dikker maken)
2eetlepelsWater (voor maïzena, optioneel)
Instructies
Bereid de ingrediënten voor en draag handschoenen bij het snijden van de pepers.
Verwarm de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur en bak de ui tot hij glazig is.
Voeg de knoflook, pepers en eventueel kummel toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de ananas, azijn, limoensap, honing of suiker, zout en peper toe en breng aan de kook.
Verlaag het vuur en laat het 15-20 minuten sudderen totdat de ananas zacht is.
Giet het mengsel in een blender of gebruik een staafmixer om een gladde saus te maken.
Indien gewenst, los de maïzena op in water en voeg dit toe aan de pan voor een dikkere saus.
Voeg de verse koriander toe en roer goed door.
Notities
Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Je kunt de saus tot 1 week in de koelkast bewaren. Vries in voor langere bewaring. Pas de hoeveelheid pepers aan naar je persoonlijke voorkeur voor de scherpte. Serveer met extra ananasblokjes en koriander voor een mooie presentatie.