Ga terug
+ servings
pasta recepten gehakt

Pasta recepten gehakt

Ontdek heerlijke pasta recepten gehakt met eenvoudige stappen en verrassende variaties voor elke gelegenheid. Proef de perfecte combinatie van smaak en gezelligheid vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan voor pasta
  • Braadpan voor de saus
  • Houten lepel
  • Schaar of mes voor kruiden
  • Grote kom voor het mengen

Ingrediënten

  • 400 g Pasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
  • 500 g Rundergehakt
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 tenen Knoflook (geperst)
  • 400 g Tomatenpuree
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • 1 tl Paprikapoeder
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar behoefte Verse basilicum voor garnering

Instructies

  • Giet water in een grote pan en breng het aan de kook met zout.
  • Verhit olijfolie in een grote pan en bak de ui tot hij goudbruin is.
  • Voeg het gehakt toe en bak het tot het bruin is.
  • Voeg knoflook, oregano en paprikapoeder toe en roer goed door.
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking, giet af.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
  • Laat het een paar minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met verse basilicum.

Notities

Voeg een snufje suiker toe aan de saus om de zuurheid van de tomaten te neutraliseren. Gebruik goed gekruid gehakt voor extra diepgang in de smaak. Laat de saus rusten voordat je gaat serveren voor een betere smaakontwikkeling. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot drie dagen of vries in voor langere opslag. Verse kruiden pas toevoegen bij het opwarmen om de smaak fris te houden.

Nutrition

Calories: 550kcal | Carbohydrates: 70g | Protein: 25g | Fat: 20g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 6mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!