Overheerlijke Tiramisu met Roze Garnalen voor een Feestelijk Diner
Ontdek het verrassende recept van hartige tiramisu met roze garnalen. Perfect als feestelijk voorgerecht met romige mascarpone en bisque van kreeft! probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Rusttijd: 3 uur uur 20 minuten minuten
Totale tijd: 3 uur uur 50 minuten minuten
Servings: 6 personen
Calories: 350 kcal
250 g Mascarpone 30 stuks Roze garnalen gepeld 1 blik Bisque van kreeft ongeveer 5 eetlepels 6 sneetjes Volkorenbrood 2 stuks Eieren 1 stuk Sjalot naar smaak Zout en peper naar smaak Fijngehakte bieslook
Snipper de sjalot fijn en zet opzij. Mix in een kom de mascarpone met de eidooiers, bisque van kreeft, sjalot, zout en peper tot een gladde massa. Hak 12 garnalen fijn en meng ze door het mascarponemengsel. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig door het mengsel. Steek met een glas of uitsteekvorm zes rondjes uit het brood en snijd de rest in kleine blokjes. Leg een broodrondje onderin een glas of verrine en schep er een laag mascarponemengsel op. Voeg een laagje broodblokjes toe en bedek opnieuw met mascarpone. Garneer met drie hele garnalen en wat bieslook. Laat de tiramisu minstens drie uur in de koelkast opstijven.
Deze hartige tiramisu combineert elegantie met eenvoud in bereiding. Ideaal voor een stijlvol diner waarbij je jouw gasten aangenaam zult verrassen!
Calories: 350 kcal | Carbohydrates: 20 g | Protein: 15 g | Fat: 25 g | Saturated Fat: 12 g | Cholesterol: 150 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 200 mg | Fiber: 2 g | Sugar: 4 g | Vitamin A: 5 IU | Vitamin C: 3 mg | Calcium: 10 mg | Iron: 8 mg