Ga terug
+ servings
Wildlam met Honing-Mosterdsmaak

Overheerlijke Gigot van Wildzwijn met Honing en Mosterd

Ontdek de onweerstaanbare combinatie van honing en mosterd in Gigot de sanglier. Perfect voor feesten of een intiem diner. Makkelijk te maken en vol smaak!
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Marinadetijd: 1 uur 20 minuten
Totale tijd: 3 uur 50 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Grote ovenbestendige braadpan
  • Kom voor marinade
  • Kwastje Om marinade aan te brengen
  • Vleesthermometer (optioneel)

Ingrediënten

  • 1 Gigot de sanglier (wildzwijnbout)
  • 3 el Dijonmosterd
  • 3 el Honing
  • 2 el Olijfolie
  • 4 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 Bouquet garni (tijm, laurier)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak een marinade door honing, mosterd, olijfolie, knoflook, zout en peper te mengen in een kom.
  • Wrijf de marinade royaal over de wildzwijnbout en laat deze minstens 1 uur op kamertemperatuur marineren.
  • Verhit een beetje olijfolie in een grote ovenbestendige braadpan en schroei de bout aan alle kanten dicht tot deze goudbruin is.
  • Voeg het bouquet garni toe en plaats de braadpan met deksel in de voorverwarmde oven. Laat het geheel ongeveer 1,5 uur garen, waarbij je het vlees regelmatig bedruipt met het vrijgekomen sap.
  • Haal de bout uit de oven en laat deze 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt voor een sappig en mals resultaat.

Notities

Of je nu een ervaren wildliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar nieuwe smaken, dit gerecht zal zeker indruk maken met zijn verfijnde balans van zoet en hartig.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 45g | Fat: 15g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 400mg | Potassium: 650mg | Sugar: 4g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 40mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!