Ga terug
+ servings
Gourmet Sint-Jakobsschelpen Schotel

Overheerlijke Blanquette de Saint-Jacques: Een Hemelse Traktatie

Bereid de verfijnde Blanquette de Saint-Jacques Gourmande, een Franse klassieker met Sint-Jakobsschelpen in romige saus. Perfect voor romantische of feestelijke diners.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 310kcal

Equipment

  • Een grote pan
  • Een scherp mes
  • Een houten lepel
  • Een citruspers

Ingrediënten

  • 400 g Sint-Jakobsschelpen
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 1 bouquet garni
  • 30 g boter
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 citroen (sap)
  • 1 snufje zout naar smaak
  • 1 snufje peper naar smaak
  • 2 takjes verse peterselie voor garnering

Instructies

  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze tot hij glazig is.
  • Voeg de plakjes wortel toe en bak nog eens 5 minuten.
  • Doe de Sint-Jakobsschelpen in de pan en bak ze kort aan beide kanten tot ze licht goudbruin zijn.
  • Giet de witte wijn erbij en laat alles 10 minuten zachtjes sudderen. Voeg het bouquet garni toe en breng op smaak met zout en peper.
  • In een aparte kom meng je de crème fraîche met het citroensap. Voeg dit mengsel toe aan de pan en roer voorzichtig om de Sint-Jakobsschelpen te bedekken.
  • Laat nog 5 minuten op laag vuur sudderen tot de saus mooi romig is.
  • Serveer direct, gegarneerd met verse peterselie.

Notities

Blanquette de Saint-Jacques combineert traditionele Franse smaken met een maritieme twist, perfect voor een verfijnd diner.

Nutrition

Calories: 310kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 25g | Fat: 19g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 95mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 4g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!