Ga terug
–+ servings
Ovenschotel met courgette en gehakt

Ovenschotel met courgette en gehakt

Ontdek hoe je een heerlijke ovenschotel met courgette en gehakt bereidt. Simpel recept vol mediterrane smaken perfect voor drukke dagen of gezellige diners. Verstopt groenten slim in een troostrijk gerecht dat iedereen zal smaken. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Pan
  • Scherp mes
  • Schaar of handrasp voor de kaas
  • Houten lepel om te roeren

Ingrediënten

  • 2 stuks Courgettes
  • 500 g Rundergehakt
  • 1 stuks Ui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 400 g Tomatensaus
  • 100 g Geraspte kaas
  • 1 stuks Ei
  • 1 handjevol Paneermeel
  • naar smaak naar smaak Zout en peper
  • naar smaak naar smaak Olijfolie

Instructies

  • Begin door de oven voor te verwarmen tot 180 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de oven klaar is om de ovenschotel perfect gaar te bakken.
  • Snijd de courgette en ui in kleine stukjes en hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een pan en bak het gehakt samen met de ui en knoflook tot het bruin is.
  • Voeg nu de courgette en tomatensaus toe aan het gehaktmengsel. Laat het mengsel een paar minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen versmelten.
  • Doe het mengsel in een ovenschaal en voeg de kaas, ei en paneermeel toe. Roer alles goed door elkaar en verdeel het gelijkmatig in de schaal.
  • Zet de schaal in de oven en bak gedurende 25-30 minuten tot de kaas goudbruin is en bubbelt.

Notities

Deze ovenschotel met courgette en gehakt is een perfect voorbeeld van comfort food dat snel te maken is. Ideaal voor drukke dagen of als je gasten hebt!

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 28g | Fat: 18g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!