Ga terug
+ servings
Oranje Cake Recept

Oranje Cake

Ontdek het heerlijke Oranje Cake Recept dat iedereen zal smaken. Simpel te maken met een frisse sinaasappelsmaak. Perfect voor elke gelegenheid! Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Afkoeltijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal
Cost: $8

Equipment

  • Handmixer
  • Grote kom
  • Cakevorm
  • Rasp
  • Kleine pan

Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 200 g Suiker
  • 100 g Gesmolten boter
  • 3 stuks Eieren
  • De schil van 2 sinaasappels Sinaasappelschil
  • Het sap van 1 sinaasappel Sinaasappelsap
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 snufje Zout
  • Sap van 1 sinaasappel Sinaasappelsap voor het siroopje
  • 50 g Suiker voor het siroopje

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de eieren en suiker samen tot een licht, romig mengsel (3-4 minuten).
  • Voeg de gesmolten boter, sinaasappelschil en sinaasappelsap toe en roer goed door.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette cakevorm en bak 35 minuten.
  • Maak het siroopje door sinaasappelsap en suiker in een pan te verwarmen tot de suiker is opgelost.
  • Laat de cake 10 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en giet het siroopje erover.

Notities

Gebruik kamertemperatuur eieren voor een beter resultaat. Laat de cake minstens 10 minuten afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt om scheuren te voorkomen. Voor een extra sappige cake, giet het siroopje over de cake terwijl deze nog in de vorm zit. Bewaar eventuele restanten in een luchtdichte doos voor 3-4 dagen versheid.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 150mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 18g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!