Ga terug
+ servings
Crisp Cake met Peren Speculaas

Onweerstaanbare Crispy Cake met Peren, Speculaas en Chocolade!

Ontdek het recept voor Cake Croustillant met peren, spéculoos en chocolade. Een verfijnde Franse delicatesse die simpel te maken is en bij iedere gelegenheid indruk maakt!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Grote kom
  • Garde of elektrische mixer
  • Rasp voor peren
  • Cakevorm
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 100 g Suiker
  • 150 g Pure chocolade
  • 150 g Speculoos (verkruimeld)
  • 150 g Bloem
  • 3 stuks Eieren
  • 200 g Geraspte peren (ongeveer 2 middelgrote peren)
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 100 g Gesmolten boter
  • 1 snufje Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (350°F) en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop in een grote kom de eieren en suiker tot een luchtig en schuimig mengsel.
  • Voeg de gesmolten boter toe en meng voorzichtig.
  • Roer de geraspte peren door het mengsel.
  • Zeef in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en een snufje zout.
  • Voeg het bloemmengsel geleidelijk toe aan het natte mengsel en roer goed door.
  • Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron en voeg deze toe aan het beslag.
  • Roer de verkruimelde speculoos er voorzichtig doorheen.
  • Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake 40-45 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake enkele minuten afkoelen voordat je hem voorzichtig uit de vorm haalt.

Notities

Dit recept is ideaal voor liefhebbers van desserts met een twist. De combinatie van speculoos en chocolade zorgt voor een heerlijke smaakexplosie.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 6g | Fat: 24g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 180mg | Potassium: 290mg | Fiber: 3g | Sugar: 33g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!