Ga terug
+ servings
Méditerranéenne Groentenmix

Méditerranéenne Groentenmix

Ontdek waarom deze Méditerranéenne Groentenmix je nieuwe favoriete gerecht wordt! Een kleurrijk en smaakvol recept dat iedereen zal verrassen. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 210kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Snijplank
  • Keukenmes
  • Houten lepel
  • Blikopener

Ingrediënten

  • 1 middelgrote Courgette in plakjes gesneden
  • 250 g Cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 Gele of rode paprika in dunne reepjes
  • 1 stuk Ui fijngehakt
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 blik Pois chiches ongeveer 250g, uitgelekt
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Zoete paprikapoeder
  • 0.5 theelepel Gemalen komijn
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • een handvol Verse basilicumblaadjes fijngehakt

Instructies

  • Bereid de groenten voor door ze schoon te maken en te snijden.
  • Bak de ui en knoflook in olijfolie op middelhoog vuur gedurende 2 minuten.
  • Voeg de paprika toe en bak nog 3 minuten.
  • Voeg de courgette en tomaatjes toe en bak 5 minuten.
  • Voeg de pois chiches, zout, en peper toe en laat 8-10 minuten sudderen.
  • Spreid de verse basilicumblaadjes over het gerecht voor het serveren.

Notities

Dit gerecht kan ook goed met andere groenten bereid worden, zoals aubergine of pompoen. Voeg een snufje chili of citroensap toe voor een extra smaakkick. Restjes kunnen in de koelkast tot 3 dagen worden bewaard en kunnen opnieuw worden opgewarmd in de magnetron of op laag vuur.

Nutrition

Calories: 210kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 7g | Fat: 8g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Fiber: 6g | Sugar: 3g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!