200gGeraspte kaas (cheddar, mozzarella, of ander soort)
500gBœuf haché
1stukUi, fijngehakt
2tenenKnoflook, gesneden
1stukRode paprika, in blokjes
1theelepelGemalen komijn
1theelepelPaprikapoeder
naar smaakZout en peper
6stukkenTarwe tortilla's
Instructies
Verhit een beetje plantaardige olie in een grote koekenpan en bak de ui en knoflook tot ze zacht en transparant zijn (3-4 minuten).
Voeg de bœuf haché toe aan de pan en bak het vlees tot het volledig bruin en brokkelig is (7-8 minuten).
Voeg de rode paprika, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en bak het geheel nog 4-5 minuten.
Verwarm de tortilla's volgens de instructies op de verpakking en verdeel het bœuf mengsel over de tortilla's.
Strooi een flinke hand kaas bovenop, vouw de zijkanten naar binnen en rol de tortilla's stevig op.
Verhit genoeg olie in een pan om de bodem te bedekken en bak de chimichangas in batches tot ze goudbruin en knapperig zijn (2-3 minuten per kant).
Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer warm met favoriete garnituren.
Notities
Marineer de bœuf haché een half uur voor het bakken met citroensap, oregano en chilipoeder voor extra smaak. Bewaar overgebleven chimichangas in een luchtdichte doos in de koelkast tot 2 dagen. Voor langere opslag kunnen ze worden ingevroren. Serveer de chimichangas met guacamole, salsa, zure room en verse koriander voor een extra smaakboost. Experimenteer met verschillende soorten kaas voor unieke smaken en gebruik glutenvrije tortilla's als dat nodig is.