Kruidenkaas Rolletjes
Ontdek het perfecte Kruidenkaas Rolletjes Recept voor elke gelegenheid. Makkelijk te maken, smaakvol en ideaal als voorgerecht of hapje. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 10 minuten minuten
Rusttijd: 1 uur uur
Totale tijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 180 kcal
Cost: $10
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Mixer of handmixer
Scherp mes
Theedoek
4 eieren Eieren 100 g Bloem 1 theelepel Bakpoeder 1 snufje Zout 1 eetlepel Olijfolie 200 g Fromage frais (zoals ricotta of roomkaas) 2 eetlepels Pesto basilicum of andere kruiden 1 eetlepel Dikke crème fraîche 1 snufje Peper
Verwarm de oven voor op 180°C.
Scheid de eieren in dooiers en eiwitten.
Klop de dooiers los met een snufje zout en een scheutje olijfolie.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer alles goed door elkaar.
Klop de eiwitten apart tot ze stevig zijn en meng deze voorzichtig door het beslag.
Giet het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het glad.
Bak het ongeveer 10 minuten in de oven tot het lichtbruin is.
Rol het direct in een theedoek en laat het afkoelen.
Meng de fromage frais, crème fraîche en pesto in een kom.
Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Ontrol de bodem voorzichtig en bestrijk hem met de vulling, laat de randen vrij.
Rol de bodem strak op en leg hem in de koelkast om minimaal een uur te rusten.
Deze rolletjes kunnen tot 2 dagen in de koelkast bewaard worden of tot 3 maanden in de vriezer. Opwarmen kan in de oven voor een lekkere warme snack!
Calories: 180 kcal | Carbohydrates: 15 g | Protein: 8 g | Fat: 10 g | Saturated Fat: 3 g | Polyunsaturated Fat: 1 g | Monounsaturated Fat: 6 g | Cholesterol: 70 mg | Sodium: 200 mg | Potassium: 250 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 1 g | Vitamin A: 500 IU | Vitamin C: 2 mg | Calcium: 100 mg | Iron: 1 mg