Ontdek de heerlijke combinatie van verse ingrediënten in deze Kleurige Maïssalade Feta. Perfect voor elke gelegenheid en klaar in minder dan 20 minuten. Probeer het nu!
1stuksLaitue romaine of een mengsel jonge blaadjes, gewassen en gesneden
400gHaricots noirs (uitgelekt)
300gMaïs (uitgelekt)
2stuksRijpe tomaten, in blokjes gesneden
1stuksAvocado, in blokjes gesneden
100gFeta, verkruimeld
1bosjeVerse coriander, fijngehakt
2elOlijfolie
1elCitroen- of limoensap
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Was en droog de laitue of jonge blaadjes en leg ze in een grote schaal.
Snijd de tomaten en avocado in kleine blokjes; snijd de avocado pas vlak voor het serveren.
Spoel de haricots noirs en de maïs onder koud water en laat ze goed uitlekken.
Voeg de tomaten, avocado, maïs, haricots noirs en gehakte coriander toe aan de schaal met sla.
Verdeel de verkruimelde feta over de bovenkant.
Meng in een klein kommetje de olijfolie, het citroen- of limoensap, zout en peper tot een gladde dressing.
Giet de dressing net voor het serveren over de salade en meng voorzichtig door elkaar.
Notities
Deze salade is perfect voor barbecue-avonden, picknicks of als lichte lunch. Bewaar restjes in een afgesloten container; houd de avocado en dressing apart voor optimale versheid. Maak het gerecht veganistisch door de feta te vervangen door plantaardige kaas of deze weg te laten. Voor extra variaties kun je kip of garnalen toevoegen, of de maïs vervangen door andere groenten.