Ga terug
–+ servings
Kip piri piri uit de oven

Kip piri piri uit de oven: Geniaal en Snel!

Ontdek hoe je heerlijke Kip piri piri uit de oven bereidt met deze eenvoudige receptgids. Volg de stappen voor een perfecte maaltijd met kruidige smaken en knapperige kip. Geen rommel, puur genot! Ideaal voor elke gelegenheid.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Marinade-tijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Ovenschaal
  • Kwastje voor het bestrijken
  • Grote kom voor de marinade
  • Schaar voor het snijden van kruiden
  • Messenblok

Ingrediënten

  • 8 stuks Kipdijen (met vel)
  • 4 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 2 stuks Rode chilipepers (in dunne ringen gesneden)
  • 3 el Olijfolie
  • 2 stuks Citroenen (sap van)
  • 1 el Paprikapoeder
  • 1 tl Komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Frisse peterselie als garnering

Instructies

  • Bereid de marinade door knoflook, citroensap, olijfolie, paprikapoeder en komijnpoeder in een kom te mengen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de marinade minimaal 30 minuten intrekken voor de beste smaak.
  • Leg de kipdijen in de marinade en zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is. Bewaar de kip minimaal 2 uur in de koelkast, of voor de beste resultaten, laat het 's nachts staan.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats de gemarineerde kipdijen in een ovenschaal en bak ze gedurende 35-40 minuten, halverwege omdraaiend en met extra marinade bestrijkend.

Notities

Het recept voor Kip piri piri uit de oven is gemakkelijk aan te passen aan je smaak; pas simpelweg de hoeveelheid chilipoeder aan om het scherper of milder te maken naar jouw voorkeur!

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 30g | Fat: 20g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 400mg | Potassium: 400mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 2mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!