Ga terug
+ servings
Hutspot stamppot met wortel, ui en rundvlees

Hutspot stamppot met wortel, ui en rundvlees

Ontdek de heerlijke traditie van Hutspot stamppot met wortel, ui en rundvlees. Een troostend gerecht met simpele ingrediënten voor een gezellige maaltijd. Proef de smaak van Nederlandse geschiedenis vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Stamper of mixer

Ingrediënten

  • 500 g Rundvlees (bijvoorbeeld schouder of bil)
  • 3 grote Wortels
  • 3 middelgrote Uien
  • 1000 g Aardappelen
  • 30 g Boter
  • 2 theelepels Kruidnagelpoeder
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 50 ml Melk of room (optioneel) Voor extra zachtheid

Instructies

  • Schil de wortels, snijd ze in plakjes en doe hetzelfde met de uien. Pel de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snijd het rundvlees in kleine stukjes.
  • Verhit een scheut olie in een grote pan en bak het rundvlees kort aan alle kanten bruin. Voeg de gesneden uien toe en bak ze mee tot ze glazig worden.
  • Voeg de wortels en aardappelen toe aan de pan en giet er genoeg water bij om alles net te bedekken. Breng het geheel aan de kook en laat het rustig sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  • Stamp de ingrediënten fijn met een stamper of gebruik een mixer voor een zachtere textuur. Voeg eventueel wat boter of melk toe voor een romige structuur. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Notities

Deze hutspot blijft goed vers in de koelkast gedurende maximaal 3 dagen. Voeg een klein beetje mosterd toe tijdens het stampen voor een subtiele kick. Garneer de hutspot met verse peterselie voor een frisse look.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 25g | Fat: 10g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 500mg | Potassium: 700mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!