Ga terug
+ servings
Herfst Roulade met Geitenkaas

Herfst Roulé: Butternutpompoen en Geitenkaas Sensatie!

Ontdek een verrukkelijk herfstgerecht: Roulade met butternutpompoen, geitenkaas en walnoten. Eenvoudig te maken, perfect voor elke gelegenheid! Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Rusttijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur 5 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 250kcal

Equipment

  • Messenblok
  • Garde of mixer
  • Stoompan of stoommandje
  • Bakplaat
  • Bakpapier

Ingrediënten

  • 150 g Geitenkaas
  • 1 stuk Butternutpompoen ongeveer 500g, in blokjes
  • 50 g Gehakte walnoten
  • 3 stuks Eieren
  • 2 el Olijfolie
  • 100 g Bloem
  • 1 zakje Bakpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Provençaalse kruiden optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtstand of stand 6).
  • Schil de butternutpompoen, verwijder de zaden en snijd deze in kleine blokjes. Stoom de blokjes gedurende 15-20 minuten tot ze zacht zijn en pureer ze tot een gladde massa.
  • Klop in een kom de eieren los met de olijfolie. Voeg de pompoenpuree toe en meng goed.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en roer dit er geleidelijk doorheen. Breng op smaak met zout, peper en Provençaalse kruiden indien gewenst.
  • Spreid het beslag uit op een bakplaat bekleed met bakpapier, zodat je een rechthoekige vorm krijgt.
  • Bak dit gedurende 15-20 minuten in de oven tot het licht goudbruin en stevig is.
  • Haal het uit de oven, laat het kort afkoelen en rol het voorzichtig op met het bakpapier. Laat het 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Bereid ondertussen de vulling door de geitenkaas te mengen met de gehakte walnoten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rol het afgekoelde biscuit uit, smeer de vulling gelijkmatig uit en rol het opnieuw strak op.
  • Wikkel de roulade in vershoudfolie en laat deze minstens een uur opstijven in de koelkast voordat je hem in plakjes snijdt.
  • Notities

    Deze herfst roulade is een ideale keuze voor een gezellige maaltijd en past perfect bij een frisse groene salade. Het is een fijne manier om seizoensgebonden ingrediënten te vieren met een stijlvol gerecht.

    Nutrition

    Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 10g | Fat: 16g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 110mg | Sodium: 350mg | Potassium: 400mg | Fiber: 3g | Sugar: 4g | Vitamin A: 1000IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 100mg | Iron: 2mg
    Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!