Ontdek de magie van de Groentetaart Spirale Geitenkaas, een kleurrijk en smakelijk gerecht voor elke gelegenheid met verrassend simpele stappen om te bereiden en te presenteren.
1stuksZelfgemaakte of gekochte pâte brisée van pure boter
150gGeitenkaas (bijvoorbeeld Petit Billy)
10clVolle room
1stuksEi
1teentjeKnoflook
zoutnaar smaakZout
pepernaar smaakPeper
1stuksAubergine
1stuksGroene courgette
1stuksGele courgette
2stuksRoma-tomaten
3elOlijfolie
1theelepelKruiden van Provence
naar smaakVerse tijm
naar smaakFleur de sel
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en blind bak de pâte 15 minuten met bakpapier en keramische balletjes of bonen.
Verwijder de balletjes en bak nog 5 minuten tot de bodem goudbruin is, laat afkoelen.
Was en droog alle groenten, snijd ze met een mandoline in dunne reepjes van 2-3 mm.
Blancheer aubergine en courgettes kort, koel ze in ijskoud water en droog goed af.
Meng geitenkaas, volle room, ei en knoflook in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel het mengsel over de gebakken bodem en rangschik de groenten in een spiraal.
Meng olijfolie, kruiden van Provence, zout en peper en bestrijk de tarte met deze olie.
Bak de tarte 35-40 minuten in de oven tot de groenten gaar en licht goudbruin zijn.
Garneer met verse tijm en fleur de sel en laat even rusten voor serveren.
Notities
Voor een extra smaakdimensies, voeg geraspte Parmezaanse kaas toe bovenop de geitenkaasbasis. Serveer de tarte warm of op kamertemperatuur voor de beste smaak. Bewaar restjes in de koelkast en consumeer binnen 2 dagen of vries ze in voor maximaal 1 maand. Ontdooi in de koelkast voordat je het opnieuw opwarmt.