Geroosterde Sardines Mediterraan
Ontdek de heerlijke smaak van Geroosterde Sardines Mediterraan. Simpel, gezond en snel klaar. Perfect voor een lichte lunch of feestelijk diner. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 220 kcal
Cost: $15
Oven
Bakplaat
Bakpapier
Keukenmes
Snijplank
500 g Verse sardines 3 eetlepels Extra vierge olijfolie 2 tenen Knoflook (fijngehakt) 1 stuk Citroen (in partjes) 1 eetlepel Herbes de Provence 1 snufje Zout 1 snufje Peper
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de sardines schoon: verwijder de koppen en ingewanden en spoel ze goed af.
Leg de schoongemaakte sardines op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Arroseer de sardines met olijfolie en bestrooi met gehakte knoflook, zout, peper en Herbes de Provence.
Pers wat citroensap over de sardines en leg enkele citroenpartjes erbij.
Plaats de bakplaat in de oven en rooster de sardines gedurende 15-20 minuten.
Draai de sardines halverwege de bereidingstijd om voor een gelijkmatige kleur.
Haal de sardines uit de oven en laat ze even rusten voordat je ze serveert.
Koop altijd verse sardines die glanzen en stevig aanvoelen voor de beste smaak.
Calories: 220 kcal | Carbohydrates: 1 g | Protein: 25 g | Fat: 13 g | Saturated Fat: 2 g | Cholesterol: 70 mg | Sodium: 150 mg | Potassium: 300 mg | Vitamin A: 5 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 2 mg | Iron: 5 mg