500gGrote garnalen, gepeld (met of zonder staart, naar keuze)
4 tot 6eetlepelsOlijfolie
50gZachte boter (of halfzout)
4 tot 6tenenKnoflook, fijngehakt of geperst
1bosjePlatte peterselie, fijngehakt
1stukBiologische citroen (schil en sap)
1/2theelepelCayennepeper (optioneel)
1snufjeZout
1snufjePeper
1eetlepelPaneermeel (optioneel, voor een licht krokant laagje)
naar smaakstuksVers brood om mee te dippen
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C en pel de garnalen indien nodig.
Dep de garnalen droog met keukenpapier.
Meng in een grote kom de garnalen met olijfolie, knoflook, de helft van de peterselie, citroenschil, cayennepeper, zout en peper.
Giet een drupje olijfolie in een ovenschaal en verwarm deze 5 minuten in de oven.
Leg de gemarineerde garnalen in de verwarmde schaal, voeg stukjes boter toe en bestrooi met paneermeel.
Rooster de garnalen 8 tot 10 minuten in de oven tot ze roze en licht goudbruin zijn.
Spreid de rest van de peterselie erover, proef en voeg indien nodig extra zout, peper of citroensap toe.
Serveer meteen met vers brood.
Notities
Voor de beste smaak, gebruik verse kruiden in plaats van gedroogde. Marineer niet langer dan 15 minuten om te voorkomen dat de garnalen verhard raken. Serveer de garnalen met vers brood om de heerlijke botersaus op te dippen voor de perfecte ervaring.